Osmangazi Üniversitesi

Hakkımızda

Meşelik Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1994 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 13 öğretim üyesi ve 7 iş ve serbest meslek mensubunun bir araya gelmesi ile Osmangazi Üniversitesi Sağlık ve Eğitim Vakfı adı altında kurulmuştur.

Meşelik Sağlık ve Eğitim Vakfı 2004 yılında resmi gazetede yayınlanan 5072 sayılı kanun gereği şimdiki adını almıştır.

Vakıf mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyelerine herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.

Vakıf, İktisadi İşletmesi, Ostem Ltd.Şti. ve İki Eylül Tıb.Ürünler Ltd.Şti.ile Atatürk Bulvarı No: 235  Büyükdere Mh. Odunpazarı Eskişehir adresindeki kendine ait binasında faaliyetini sürdürmektedir.

Meşelik Sağlık ve Eğitim Vakfı 1996- 1997 Eğitim yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine vakifça belirlenen şartlar altında karşılıksiz burs vermeye başlamıştır. Bursların verilmesinde en büyük katkıyı 1996 yılından bu yana Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Faküitesi öğretim üyeleri ve  personeli  yapmakta olup verilen burslara vakıf gelirlerinden de katkıda bulunulmaktadır. 2010 yılına kadar karşılıksız verilen burslar, o  eğitim yılından itibaren karşılıklı olarak verilmektedir. Bu güne kadar yaklaşık 450 öğrenciye burs verilmiştir.
Ayrıca vakıf kurulduğundan beri Tıp fakültesinin çeşitli bölümlerine tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme desteği sağlamaktadır.

Amacımız

Daha fazla öğrenciye burs verebilmek, Tıp fakültesi bölümlerinin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından  sağlanamayan acil ihtiyaçlarını karşılamak, yaşlı,  hasta bakımının  yapılacağı  çağdaş bir  merkez kurmak, Öğrencilerin, akademik ve idari personelin  sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile gerekli tesisler kurmak, işletmek veya kurulmasına ve işletilmesine yardımcı olmak üzere vakfa gelir temin etmek ve üniversite içinde ve dışında ders kitapları , bilimsel yayınların hazırlanması ve çoğaltılması için gerekli görülen  diğer tesisleri kurmak. Ayrıca tıp fakültesinde yapılan araştırmaları destekleme ve başarı ödülü vermektir.